BLOGI

Aamulla en tiennyt, että illalla aloitan blogin

Henkilön Sopivasti toisin - työnohjausta ja koulutusta kuva.
Kuva: Milja Rämö

Olen aina kirjoitellut, ja mieluiten käsin. Olen pitänyt käden ja aivon perinteisestä yhteistyöstä. Yksi hienoimista lauseista, jolla kuvaan lapsuuden perhettäni on ”Minun lapsuudenkodissani arvostettiin kaunista käsialaa.”

Tänä syksynä aloitin Jyväskylän avoimen yliopiston luovan kirjoittamisen opinnot. Eilen ja tänään opiskelimme tietokirjoittamista verkossa. Eilen illalla en oikein ymmärtänyt mistä olisi kyse, varsinkin blogin pitäminen tuntui mahdottomalta. Kurssin ennakkotehtävää tehdessäni oli kyllä myös ”pihalla”. Tänään, kun asioita jauhettiin ja jauhettiin, niin päätin aloittaa bloggaan teemallani sopivasti toisin.

Sopivasti toisin -blogissa yritän löytää vuorovaikutukseen ja suhteisiin erilaisia tulokulmia. Kirjoituksissa varmaankin teemoina näkyvät työnohjaus, kirjallisuus ja kirjoittaminen, sosiaalityö ja tajunnanvirta. Nämä teemat kulkevat minun maailmassani yhdessä ja erikseen sopivasti sikin sokin. Kun teen toista asiaa, niin toinenkin valmistuu siinä samalla ja sivussa. Jotkut aivotutkijat kyllä sanovat, että pitäisi edetä tehtävä kerrallaan. No, silloin ei ehkä saisi juurikaan mitään aikaiseksi.

Tässä kirjoittaessani mietin spontaanisuuden merkitystä ja rohkeutta tarttua hetkeen, vaikka on epävarma. Hetkeen tarttuminen näköjään avaa uusia mahdollisuuksia toimia toisin. Tähänkin olen tarvinnut ihmisten kannustusta ja rohkaisua. Nuorempana sanoin usein ensin hanakasti uusille tarjouksille EI – kaiken varalta. Aika kuluu keski-iässä nopeasti, mielummin sanon KYLLÄ, ja sitten pyörrän sanani jos kaduttaa. Haluan kokeilla uusia mahdollisuuksia, olla seikkailumielellä, kokea yllätyksiä ja yllättää itseni.

Ajatukset alkavat jo pyöriä ensi viikon työpajassa lastensuojelun sosiaalityöntekijöille. Työpajan teema on sadut ja tarinat. Mitä annettavaa niillä on meille sossuille? Ainakin toivoa, iloa ja seikkailuja

Tänään en tiennyt, että illalla kirjoitan blogia. Mitähän yllätyksellistä huomenna tapahtuu?

Kiitokset  päivän opettajalle Kimmo Svinhufvudille ja hänen blogeilleen.

http://www.kokonaisvaltainenkirjoittaminen.fi/

http://www.gradutakuu.fi

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/opetus-ja-opiskelu/kimmo-svinhufvud-vuoden-tieteentekija

 

 

 

 

 

 

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteydenottolomake

Tarjouspyyntö, palaute ja lisätietoja? Ota yhteyttä.